Pagatavošana
20
min.
Sastāvdaļas
1 liels
tomāts
2 daiviņa/s
ķiploka
Svaigs
baziliks
Baltmaize,
vēlams bagete
Sāls
- Sagriež tomātu mazos kubiņos, sasmalcina ķiploka daiviņas, sasmalcina baziliku, pievieno nedaudz sāls. Ļauj garšām savienoties, kamēr veic tālākās darbības.
- Baltmaizes šķēlītes apcep tosterī vai apbrūnina krāsnī, karstām uzliek sagatavoto tomātu masu.
- Ēd, maizi, kamēr vēl ir silta.
Sarkano kāpostu salāti ar redīsiem
Pagatavošana
15
min.
Sastāvdaļas
1/4 maza
sarkanā kāposta
200 g redīsu
Maza buntīte
loku
Olīveļļa
Sāls pēc
garšas
Pipari pēc
garšas
- · Kāpostu sakapā smalkās strēmelēs, redīsu sagriež plānās pusripiņās, lociņus sasmalcina.
- · Visu liek bļodā un sajauc. Pārslaka ar nedaudz olīveļļas, pārber ar sāli, pipariem un visu samaisa vēlreiz.
- Var pievienot nedaudz pētersiļus.
500 gr. burkāni
Kviešu milti
pēc vajadzības
Sāls pēc
garšas
Medus pēc
garšas
Rapšu eļļa
cepšanai
Pagatavošana
Svaigus burkānus sarīvē uz rupjās rīves, pievieno olas, medu,
nedaudz sāli un miltus pēc vajadzības. Ar ēdamkaroti veido pankūciņas uz
sakarsētas pannas. Cep līdz paliek zeltaini brūnas.
Līvas
(gr."Vardītes") krustmātes recepte
Krāsnī ceptas bietes ar kazas sieru
Pagatavošana
• Nomazgā un nomizo bietes, sagriež 1cm biezās šķēlēs. Sajauc ar olīveļļu, sāli,pipariem un rozmarīnu. Cep 200° krāsnī.
• Kad bietes ir gatavas, tās atdzesē un sagriež kubiņos.
• Kazas sieru sagriež kubiņos vai sadrupina.
• Traukā kārto spinātus, bietes, sieru.
• Garšas buķeti bagātinam ar svaigiem pētersīļiem, olīveļļu.
Ralfa (gr."Mārītes") ģimenes recepte
Skābeņu – nātru zupa
Sastāvdaļas
500 gr. cūkas
ribiņas
100 gr.
grūbu
300 gr.
skābeņu
300 gr.
jauno pavasara nātru
6 olas
1 glāze
krējuma
2 l ūdens
Pagatavošana (100 min.)
Aukstā ūdenī liek ribiņas, uzvāra, noputo.
Pieliek grūbas, uzvāra un noputo. Vāra 1 stundu, līdz gaļa un grūbas mīkstas.
Nātres aplej ar verdošu ūdeni (0,5l) , pavāra 10 min un izberž caur
sietiņu.
Skābenes sīki sagriež. Novāra cieti olas.
Nātres, skābenes pievieno zupai un vāra 3 min..
Zupu pasniedz ar krējumu un sagrieztām olām.
LABU APETĪTI!
Ralfa (grupas "Gliemezīši") māmiņas recepte
Kabaču biezenis
Sastāvdaļas
1kg sagriezti kabači gabaliņos
sviests 50g
eļļa 50g
saldais krējums 100g
milti 1ēdk
sāls, pipari, garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
Traukā ieber kabačus, nedaudz ūdens,
pievieno sviestu un eļļu, sautē līdz veidojas viendabīga masa, pievieno 1 ēdk. miltus,
visu samaisa , pievieno sāli, piparus, garšvielas. Pašās beigās pievieno saldo
krējumu.
Terēzes (gr."Gliemezīši) un Henrika (gr."Saules zaķēni) omammas recepte
Vitamīnu bumba
ĒDAM VESELĪGI !
Pagatavošanas ilgums 5 minūtes
Ideālas brokastis. Lai to pagatavotu - nepieciešams blenderis. Tātad – ņemam vienu nomizotu bumbieri, izņemam sēkliņas. Bumbierim pa virsu liekam aptuveni 150 gramus beztauku jogurtu un vismaz 150 gramu spinātu lapas, ja ir vēlēšanās, pievienojam vienu tējkaroti linsēklas. Tad visu kuļ līdz masa kļūst viendabīga. Labs enerģijas lādiņam un ticiet - garša ir izcila!
ĒDAM VESELĪGI !
Pagatavošanas ilgums 5 minūtes
Ideālas brokastis. Lai to pagatavotu - nepieciešams blenderis. Tātad – ņemam vienu nomizotu bumbieri, izņemam sēkliņas. Bumbierim pa virsu liekam aptuveni 150 gramus beztauku jogurtu un vismaz 150 gramu spinātu lapas, ja ir vēlēšanās, pievienojam vienu tējkaroti linsēklas. Tad visu kuļ līdz masa kļūst viendabīga. Labs enerģijas lādiņam un ticiet - garša ir izcila!
Rotas (grupa "Taurenīši" ) Pīpiķes ģimenes recepte
Cepeškrāsnī cepts zandarts (jebkura
zivs)
Sastāvdaļas:
Zivs fileja ar vai bez asakām
Ķiploki
Sāls
Pipari
Dilles
Sagatavo
pannu uzliekot cepamo papīru un aplejot ar olīveļļu. Liek uz pannas zivi un
ierīvē ar sasmalcinātu ķiploku apkaisa ar sāli, pipariem un dillēm un ļauj 20
minūtes ievilkties.
Liek uz 200 grādiem uzkarsēta cepeškrāsnī un cep aptuveni 40 minūtes - 1 stundai (atkarībā no zivs lieluma) Ja uz pannas ir vieta var pievienot kartupeļus un cept kopā ar zivi.
Liek uz 200 grādiem uzkarsēta cepeškrāsnī un cep aptuveni 40 minūtes - 1 stundai (atkarībā no zivs lieluma) Ja uz pannas ir vieta var pievienot kartupeļus un cept kopā ar zivi.
Zandarta kotletes
Sastāvdaļās:
200 gr svaiga cūkas speķa
800 gr zandarta filejas (der arī citas baltās zivs fileja)
2 sīpoli
4 šķēles baltmaize
100 ml piena
1 ola
Dilles
Pētersīļi
Sāls
Pipari
Samaļ gaļas maļamajā mašīnā speķi ar zandarta fileju un sīpoliem. Izmērcē baltmaizes šķēles pienā, lai ir mīkstas.
Nospiež no liekā piena un pievieno maltajai masai. Pievieno olu, dilles, pētersīļus, sāli un piparus (visu pēc garšas) un visu kopā cītīgi samīca.
Liek uz uzkarsētas pannas eļļā un cep līdz zeltaini brūnas.
Brokastu kukurūzas putraimu putra
Pagatavošana 40 minūtes
Sastāvdaļas:
100 ml kukurūzas putraimu
200 ml ūdens
500 ml piena
sāls
cukurs
vaniļas cukurs
Liek karsēties katliņā ūdeni. Pieber šķipsniņu sāli un mazliet vaniļas
cukura. Kad ūdens burbuļo strauji maisot iemaisa kukurūzas putraimus. Kad
nedaudz piebrieduši, pievieno lēnam pienu un kad sāk burbuļot vāra maisot uz
ļoti lēnas uguns 30 minūtes. Cukuru pievieno pēc garšas.
Brokastu olu maizītes
Pagatavošana
15.min
Sastāvdaļas:
Olas
Gaišā maize
Sviests
Sāls
Pipari
Maizītei izņem vidiņus, lai varētu iepildīt olas.
Uz vidējas uguns uzkarsē pannu un izkausē sviestu, liek cepties maizītes un katru maizīti piepilda ar vienu olu. Apkaisa ar sāli un pipariem un viegli apcep no vienas puses, pēc tam apgriež un vēl mazliet apcep no otras puses, lai paliktu šķidrs vidiņš.
Uz vidējas uguns uzkarsē pannu un izkausē sviestu, liek cepties maizītes un katru maizīti piepilda ar vienu olu. Apkaisa ar sāli un pipariem un viegli apcep no vienas puses, pēc tam apgriež un vēl mazliet apcep no otras puses, lai paliktu šķidrs vidiņš.
Elīzas (grupa
“Vardītes”) un Kates (grupa “Mārītes”) Bokumas ģimenes receptes
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru